Kardamon



Obsah

Pochází z Indie, ale dovážel se i z Alexandrie a Orientu. Ve středověku platil za velmi drahé léčivo. Vyskytuje se v několika odrůdách, ale v kuchyni se používá zřídka. Využívá se v cukrářství, lékařství, uzenářství a při výrobě silic a směsí koření a v likérnictví.

Kardamon je teplé povahy, ostré chuti a rozhýbává a uvolňuje stagnace.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Malý atlas akupunktury – 30. díl – Čtyři brány

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury – 30. díl – Čtyři brány
4 min

Jak na hyperfunkci štítné žlázy?

Zobrazit Článek

Jak na hyperfunkci štítné žlázy?
4 min