Kečup



Obsah

Slovo pro název tohoto velmi známého ochucovadla pochází z Číny a říkalo se takto dříve speciální fermentované rybí omáčce. Někdy v 17. století ji tam ochutnali angličtí námořníci a přivezli ho do Evropy, kde se stal součástí mnohých kuchyní. Rajčata se do kečupu dostala až v 19. století, kdy se jejich protlak začal smíchávat s různými druhy koření.

Má sladkou a kyselou chuť a chladnou povahu. Ovlivňuje slinivku, slezinu, žaludek, játra a žlučník.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Výběr akupunkturních bodů pro léčbu onemocnění krve – 4. díl

Zobrazit Článek

Výběr akupunkturních bodů pro léčbu onemocnění krve – 4. díl
6 min

Cesta do Číny: Úvod do světa hub

Zobrazit Video

Cesta do Číny: Úvod do světa hub