Kerblík



Obsah

Je to koření našich babiček a pochází z jihovýchodních oblastí Ruska. Pěstoval se v zahrádkách jako léčivo i jako koření. Naše babičky z čerstvého kerblíku připravovaly kerblíkovou polévku, lze s ním kořenit omáčky, tvaroh, zjemnit zeleninové saláty nebo si sním posypat chléb namazaný máslem.

Kerblík je teplé povahy a ostré chuti, uvolňuje a rozhýbává stagnace, podporuje činnost tlustého střeva.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Jahodovo-bazalkový raw dort (bez lepku a cukru)

Zobrazit Recept

Jahodovo-bazalkový raw dort (bez lepku a cukru)
2 min
30 min

Jak na domácnost bez chemie: Výroba vlastních čisticích prostředků

Zobrazit Článek

Jak na domácnost bez chemie: Výroba vlastních čisticích prostředků
4 min