Kokosový olej



Obsah

Kokosový tuk je z větší části složen z nasycených mastných kyselin (asi 86%), které lidské tělo neukládá do tukových zásob, ale ihned je spotřebovává. Obsahuje kyselinu laurovou, která zvyšuje hladinu HDL cholesterolu (tedy toho dobrého), podporuje imunitu a činnost štítné žlázy. Snese stupeň zakouření do 200°C.

Podobně jako sádlo a máslo se využívá nejenom v kuchyni, ale i v kosmetice. V kuchyni je vhodný zejména pro přípravu sladkých jídel, dodává jim šmrnc a zajímavou chuť.

Má teplou povahu a sladkou chuť. Podporuje krvetvorbu a prospívá játrům a slezině.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Chronický únavový syndrom

Zobrazit Článek

Chronický únavový syndrom
15 min

Bradavice nikdy více! Jak se jich zbavit a zabránit dalšímu vzniku?

Zobrazit Článek

Bradavice nikdy více! Jak se jich zbavit a zabránit dalšímu vzniku?
7 min