Králík



Obsah

Toto maso u nás bývalo velmi často používáno, podobně jako jehněčí nebo kůzlečí je mdlé chuti, takže jeho příprava na česneku nebo na smetaně měla svůj důvod.

Králík obsahuje asi 21% bílkovin a 8% tuku. Králík je osvěžující chuti a hořké povahy. Jeho maso je velmi jemné a lehce stravitelné a je vhodným doplňkem jídelníčku při dietách a ve vyšším věku. V české kuchyni se upravoval na paprice, na smetaně, na houbách, s rajčaty, s nádivkou, ale i se vykostil a smažil jako řízek nebo jako přírodní plátek, nebo se pekl na česneku.

Podporuje tvorbu energie a tonizuje žaludeční Yin. Má sladkou chuť a teplou povahu, ovlivňuje žaludek, tlusté střevo, játra a slezinu.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min