Kuřecí maso



Obsah

V Číně byly slepice chovány asi před 6000 lety. Ale původně se chovaly z náboženských důvodů. Kur domácí byl v mnoha kulturách považován za posvátný. Perská říše je dokonce spojovala s bohem. K jídlu je začali používat otroci a pak se toto zvíře rychle rozšířilo po celé zeměkouli, protože je nenáročné a samostatné. Kuřecí maso je součástí mnoha diet.

Kuřecí maso obsahuje zejména selen, vitamin B6 a fosfor, též velké množství estrogenu.

Kuře má teplou povahu a sladkou chuť. Doplňuje energii a krev, zahřívá organismus, a podporuje chuť k jídlu. Je vhodné na vývary, kdy je potřeba pacienta posílit, prohřát a doplnit. Není vhodné při kožních onemocněních, vysokém tlaku a v klimakteriu, když je návalové pocení a začínajícím nachlazení.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min