Losos



Obsah

Losos je dravá tažná ryba, která může žít nejenom ve slaných, ale i sladkých vodách. Až do konce 19. století to byla významná ryba, která se zdržovala v našich vodách a byla hojně lovena, bohužel díky zhoršeným podmínkám, přehradám apod. z našich vod vymizela.

Má vysoký podíl bílkovin, omega-3 mastných kyselin, dále obsahuje vitaminy D, B6, B3, B12.

Servíruje se vařený, pečený, grilovaný nebo syrový jako sushi.

Je sladké a slané chuti a teplé povahy. Prospívá slezině, žaludku, ledvinám a močovému měchýři. Je vhodný do zimního jídelníčku díky své teplé povaze. Podporuje tvorbu krve a energie zejména sleziny a ledvin.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vyhněte se stresu z vánočních příprav a užijte si klidné svátky

Zobrazit Článek

Vyhněte se stresu z vánočních příprav a užijte si klidné svátky
4 min

Quinoový salát s dýní a mandlemi

Zobrazit Recept

Quinoový salát s dýní a mandlemi
60 min