Makadamové ořechy


Pěstují se v tropickém podnebí Brazílie, Austrálie, Indonésie, Keni, Nového Zélandu a Jižní Afriky. Jsou zdrojem vitaminu A, thiamin, riboflavin, niacin, z minerálů pak zinek, měď, vápník, fosfor, draslík a hořčík. Dále pak obsahují antioxidanty, aminokyseliny, flavony a selen. Jsou též skvělým zdrojem fruktózy, sacharózy a maltózy a bílkoviny. Podporují činnost srdce, vitalitu a imunitu. Mají sladkou chuť a neutrální až teplou povahu.



Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Malý atlas akupunktury - 39. díl - Yang Fu (GB-38)

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury - 39. díl - Yang Fu (GB-38)
3 min

Jak odstranit blokády způsobující bolest a ztrátu pohyblivosti

Zobrazit Článek

Jak odstranit blokády způsobující bolest a ztrátu pohyblivosti
5 min