Muškátový květ


tzv. macis se odděluje nožem od semen a pak se několik dní suší na slunci. Je to jemné voňavé koření, které se používá do perníků, polévek, nádivek v uzenářství. Též se z něho lisuje olej, který silně voní a využívá se v kosmetice, cukrářství pro léčivé účely a voňavkářství. Je ceněn i v likérnictví.

Je teplé povahy a jemné ostré až sladké chuti. Podporuje trávení, mírní nadýmání.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl

Zobrazit Článek

Pálení žáhy a reflux nás nemusí zbytečně trápit – 2. díl
7 min

Čokoládová Quinoa s višněmi

Zobrazit Recept

Čokoládová Quinoa s višněmi
60 min