Nové koření



Obsah

Nové koření přišlo do Evropy v 17. století. Roste ve Střední a Jižní Americe, Indii a na Jamajce.

Podporuje trávení a působí proti nadýmání. Používá se do polévek, omáček ze smetany, do marinád na nakládání masa. Též používá do kompotů nebo sladkého pečiva, při výrobě likérů a parfémů.

Je horké povahy a ostré chuti, silně zahřívá a rozhýbává blokády.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Výběr akupunkturních bodů pro léčbu onemocnění krve – 4. díl

Zobrazit Článek

Výběr akupunkturních bodů pro léčbu onemocnění krve – 4. díl
6 min

Cesta do Číny: Úvod do světa hub

Zobrazit Video

Cesta do Číny: Úvod do světa hub