Petržel - zelenina


Petržel pochází z východního Středomoří a rozšířila do celé Evropy. Petržel obsahuje provitamin A, vitaminy řady B, vitamin C, E, draslík, hořčík, železo, vápník, sodík a fosfor. V listu se pak nachází větší množství kyseliny listové.

Petržel má štiplavou chuť a teplou povahu. Ovlivňuje střed, vyživuje krev, posiluje játra, dehydratuje, vylučuje chladný hlen a podporuje trávení. Je skvělá na zimní zeleninové vývary.



Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Letní nevařená fermentovaná kaše s meruňkami a rybízem

Zobrazit Recept

Letní nevařená fermentovaná kaše s meruňkami a rybízem
30 min

Uklidněte mysl a podpořte emocionální zdraví vitálními houbami

Zobrazit Článek

Uklidněte mysl a podpořte emocionální zdraví vitálními houbami
8 min