Tofu



Obsah

Pochází z Číny a vyrábělo se někdy od 2. století př. n. l. někdy v 7. století se rozšířilo do Japonska a pak do Vietnamu, Koreji a do Thajska. U nás začalo být známo v polovině 20. století. Je to vlastně rostlinný tvaroh či sýr, který se vyrábí z nápoje ze sójových bobů. Má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminy řady B, vápník, železo a hořčík. Je chladné povahy a sladké chuti. Harmonizuje organismus, zvlhčuje a pročišťuje horko, čistí krev, snižuje krevní tlak a posiluje tělo – doplňuje krev a tělesné tekutiny.

Pochází z Číny a vyrábělo se někdy od 2. století př. n. l. někdy v 7. století se rozšířilo do Japonska a pak do Vietnamu, Koreji a do Thajska. U nás začalo být známo v polovině 20. století. Je to vlastně rostlinný tvaroh či sýr, který se vyrábí z nápoje ze sójových bobů. Má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitaminy řady B, vápník, železo a hořčík. Je chladné povahy a sladké chuti. Harmonizuje organismus, zvlhčuje a pročišťuje horko, čistí krev, snižuje krevní tlak a posiluje tělo – doplňuje krev a tělesné tekutiny.

 



Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Živočišná mléka

Zobrazit Wiki

Živočišné tvarohy a Živočišné tvarohy a sýry

Zobrazit Wiki

Rostlinné výluhy (mléka)

Zobrazit Článek

Rostlinné výluhy (mléka)

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Co dělat a jak si pomoci, když nás schvátí černý kašel?

Zobrazit Článek

Co dělat a jak si pomoci, když nás schvátí černý kašel?
5 min

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl

Zobrazit Článek

Jak předejít riziku vývoje astmatu - 1. díl
7 min