Tymián



Obsah

Je příbuzný s mateřídouškou, pochází ze Středomoří a jeho lístky mají silnou chuť i vůni. Zdobí naše zahrádky, protože krásně kvete a používá se čerstvý i sušený do pokrmů.

Obsahuje hodně vápníku. Používá se do sýrů, polévek, sekaných mas, do salátů, luštěnin, na ryby a k nakládání okurek. Obsahuje silice s antiseptickými účinky a třísloviny. Působí proti průjmům, nadýmání a při zánětech trávicího traktu.

Sušený tymián je teplé povahy a ostré chuti, čerstvý je teplé povahy a hořké chuti.




Hodnocení článku

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Granátové jablko

Zobrazit Článek

Granátové jablko

Grapefruit

Zobrazit Článek

Grapefruit

Hroznové víno

Zobrazit Článek

Hroznové víno

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Malý atlas akupunktury – 30. díl – Čtyři brány

Zobrazit Článek

Malý atlas akupunktury – 30. díl – Čtyři brány
4 min

Jak na hyperfunkci štítné žlázy?

Zobrazit Článek

Jak na hyperfunkci štítné žlázy?
4 min