Sezamové low carb bulky

Co potřebujete

  • 40 g mandlové mouky
  • 30 g sezamového semínka (+ sezamové semínko na obalení bulek)
  • 30 g dýňové mouky
  • 20 g psyllia
  • 100 ml horké vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g bílků

Sezamové low carb bulky




Co potřebujete

  • 40 g mandlové mouky
  • 30 g sezamového semínka (+ sezamové semínko na obalení bulek)
  • 30 g dýňové mouky
  • 20 g psyllia
  • 100 ml horké vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g bílků

Dnes jsme si pro vás připravili recept na sezamové low carb bulky, které si můžete připravit k snídani, svačině nebo i jako studenou večeři. Jejich příprava je velmi jednoduchá a konečný výsledek vás mile překvapí. Jelikož pečivo obsahuje minimální množství sacharidů, je vhodné pro různé typy diet, jako je Low Carb nebo ketogenní dieta.

Sezamové semínko obsahuje zdravé tuky (zejména mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny), vitaminy (zejména vitaminy B a E) a minerály (vápník, železo, hořčík, zinek).

Díky svému obsahu zdravých tuků a antioxidantů mohou sezamová semínka přispívat ke snížení hladiny cholesterolu a vysokého tlaku.

A nyní se pojďme pustit do vaření!

Na cca 6 bulek budeme potřebovat:

  • 40 g mandlové mouky
  • 30 g sezamového semínka (+ sezamové semínko na obalení bulek)
  • 30 g dýňové mouky
  • 20 g psyllia
  • 100 ml horké vody
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g bílků
Fresh,Challah,Bread,Rolls,Hot,From,The,Oven,Wrapped,In

Jak na to:

Vyložte si plech pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 °C.

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience: mandlovou mouku, dýňovou mouku, semínka sezamu, psyllium, sůl, kypřící prášek do pečiva.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k suchým ingrediencím.

Přilijte horkou vodu a vše důkladně promíchejte, dokud se vše nepropojí a nevznikne hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte chvíli odpočívat.

Na menší talířek si nasypejte sezamové semínko, rukama tvarujte z připravené směsi bulky (pokud by se vám směs lepila na ruce, namočte si je trochu do vody), které následně obalte v sezamu.

Bulky položte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby cca na 45 minut, dokud bulky nejsou pevné na dotek.

Bulky nechte vychladnout a můžete podávat např. s máslem, vaší oblíbenou pomazánkou nebo je využít jako bulky pro hamburgery nebo sendviče.

Dobrou chuť!

 

Autor: Moudrá želva

Recept pro Vás připravili




Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Špagety Aglio e Olio

Zobrazit Recept

Špagety Aglio e Olio
30 min

Toast s avokádem, mozzarellou a zastřeným vejcem

Zobrazit Recept

Toast s avokádem, mozzarellou a zastřeným vejcem
30 min

Kopřivová polévka

Zobrazit Recept

Kopřivová polévka
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Jak utišit mysl pomocí vitálních hub?

Zobrazit Článek

Jak utišit mysl pomocí vitálních hub?
7 min

Osvoboďte svoji hlavu od bolesti bez růžového pomocníka

Zobrazit Článek

Osvoboďte svoji hlavu od bolesti bez růžového pomocníka
6 min