Slané edamame s tahini a citronem

Co potřebujete

  • 200 g mražených edamame ve slupce (lze sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo asijských potravinách)
  • 1 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetka mořské soli (nejlépe himalájské)
  • chilli vločky nebo sezamová semínka na posypání (volitelně)

Slané edamame s tahini a citronem




Co potřebujete

  • 200 g mražených edamame ve slupce (lze sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo asijských potravinách)
  • 1 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetka mořské soli (nejlépe himalájské)
  • chilli vločky nebo sezamová semínka na posypání (volitelně)

Tento jednoduchý slaný snack je ideální volbou, když potřebujete rychlé občerstvení plné bílkovin, minerálů a chuti. Edamame – zelené sójové lusky – jsou bohaté na Qi, posilují ledviny a játra, a tahini (sezamová pasta) doplňuje esenci Jing a vyživuje Yin. Citron a česnek podporují trávení a rozhýbávají stagnace.

Ingredience (na 2 porce)

  • 200 g mražených edamame ve slupce (lze sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo asijských potravinách)
  • 1 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetka mořské soli (nejlépe himalájské)
  • chilli vločky nebo sezamová semínka na posypání (volitelně)
snack

Postup

  1. Edamame povařte ve vroucí vodě se špetkou soli asi 5 minut, dokud nezměknou. Poté slijte a nechte chvíli okapat.
  2. Mezitím si v misce smíchejte tahini, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sezamový olej a sůl. Míchejte, dokud vznikne hladká omáčka. Pokud je příliš hustá, přidejte lžičku teplé vody.
  3. Vařené edamame promíchejte s připravenou omáčkou, aby se lusky dobře obalily.
  4. Posypte chilli vločkami nebo sezamem a podávejte ještě teplé nebo vlažné.

Tip

Lusky se nekonzumují celé – při jídle vytlačujte fazolky z lusků rovnou do úst, omáčka se na nich krásně zachytí a dodá výraznou chuť.

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami

Zobrazit Recept

Jarní salát s marinovaným tempehem, chřestem a bylinkami
30 min

Řepové brownies bez lepku

Zobrazit Recept

Řepové brownies bez lepku
60 min

Domácí zeleninové chipsy

Zobrazit Recept

Domácí zeleninové chipsy
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Léčba psychoemocionálních poruch akupunkturou - 1. díl

Zobrazit Článek

Léčba psychoemocionálních poruch akupunkturou - 1. díl
5 min