Kari z červené čočky s dýní
Dnes jsme si pro vás připravili recept na těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou, který je dokonalou volbou pro podzimní oběd nebo večeři, které zahřejí a zasytí.
Sladká a sametová chuť dýně se krásně snoubí s těstovinami, zatímco dýňová semínka dodávají pokrmu křupavost a příjemnou ořechovou chuť. Tento pokrm je rychlý na přípravu, výživný a plný podzimních chutí.
Tak pojďme vařit!
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Po uvaření je sceďte, ale ponechte si asi 1/2 šálku vody z těstovin pro případné naředění omáčky.
Mezitím si připravte krémovou dýňovou omáčku. V pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte nasekaný česnek a restujte další 1–2 minuty.
Přidejte dýňové pyré a dobře promíchejte. Zalijte smetanou na vaření nebo kokosovým mlékem a dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
Omáčku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin, kterou jste si ponechali, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Nakonec do omáčky vmíchejte strouhaný parmazán a nechte omáčku lehce probublávat na nízkém plameni, aby se všechny chutě propojily, asi 3–5 minut.
Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte, aby se obalily omáčkou.
Na suché pánvi opražte dýňová semínka na středním plameni, dokud nejsou lehce zlatavá a křupavá, což trvá asi 2–3 minuty.
Těstoviny podávejte posypané opraženými dýňovými semínky a případně nasekanou čerstvou petrželkou.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva