Těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou

Co potřebujete

  • 300 g těstovin (můžete použít i celozrnné nebo bezlepkové)
  • 2 šálky dýňového pyré (z čerstvé nebo konzervované dýně hokkaido)
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1/2 šálku smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)

Těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou




Co potřebujete

  • 300 g těstovin (můžete použít i celozrnné nebo bezlepkové)
  • 2 šálky dýňového pyré (z čerstvé nebo konzervované dýně hokkaido)
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1/2 šálku smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)

Dnes jsme si pro vás připravili recept na těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou, který je dokonalou volbou pro podzimní oběd nebo večeři, které zahřejí a zasytí.

Sladká a sametová chuť dýně se krásně snoubí s těstovinami, zatímco dýňová semínka dodávají pokrmu křupavost a příjemnou ořechovou chuť. Tento pokrm je rychlý na přípravu, výživný a plný podzimních chutí.

Tak pojďme vařit!

Co budeme potřebovat:

  • 300 g těstovin (můžete použít i celozrnné nebo bezlepkové)
  • 2 šálky dýňového pyré (z čerstvé nebo konzervované dýně hokkaido)
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1/2 šálku smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
testoviny-s-dynovou-omackou-kremovou

Jak na to:

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Po uvaření je sceďte, ale ponechte si asi 1/2 šálku vody z těstovin pro případné naředění omáčky.

Mezitím si připravte krémovou dýňovou omáčku. V pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte nasekaný česnek a restujte další 1–2 minuty.

Přidejte dýňové pyré a dobře promíchejte. Zalijte smetanou na vaření nebo kokosovým mlékem a dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.

Omáčku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin, kterou jste si ponechali, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Nakonec do omáčky vmíchejte strouhaný parmazán a nechte omáčku lehce probublávat na nízkém plameni, aby se všechny chutě propojily, asi 3–5 minut.

Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte, aby se obalily omáčkou.

Na suché pánvi opražte dýňová semínka na středním plameni, dokud nejsou lehce zlatavá a křupavá, což trvá asi 2–3 minuty.

Těstoviny podávejte posypané opraženými dýňovými semínky a případně nasekanou čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

Autor: Moudrá želva

Sledujte nás na FB a řešte s námi problémy, které vás pálí!
Sledujte nás na FBSledujte nás na FBSledujte nás na FB

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Kari z červené čočky s dýní

Zobrazit Recept

Kari z červené čočky s dýní
60 min

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou

Zobrazit Recept

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou
více než 2 hodiny

Krémová lišková polévka

Zobrazit Recept

Krémová lišková polévka
30 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá

Zobrazit Článek

Seriál o bylinkách TCM - Zlatice převislá
2 min