Bylinkový kapr se zeleninou: Sváteční recept plný vůní a chutí

Co potřebujete

  • 1 kapr
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketu
  • 1 červenou papriku
  • 1 stroužek česneku

Bylinkový kapr se zeleninou: Sváteční recept plný vůní a chutí




Co potřebujete

  • 1 kapr
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 cuketu
  • 1 červenou papriku
  • 1 stroužek česneku

Pečený kapr na bylinkách se zeleninou je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí užít lehký a zároveň lahodný sváteční pokrm. 

Tento recept spojuje jemné maso kapra s aromatickými bylinkami, jako je tymián, rozmarýn či kopr, které rybě dodají svěží chuť a vůni. Pečená zelenina, doplněná šťavnatým citronem a česnekem, tvoří perfektní přílohu, která dodá na barevnosti i nutriční hodnotě. Tento recept je snadný na přípravu, a přesto nabízí působivý výsledek – ideální nejen na vánoční stůl, ale i pro každou slavnostní příležitost.

Co budeme potřebovat:

  • 1 kapr (očištěný, filety naporcované)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 citron (nakrájený na plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, petržel, kopr)
  • 1 cibuli (nakrájenou na kolečka)
  • 1 mrkev (nakrájenou na tenké plátky)
  • 1 cuketu (nakrájenou na plátky)
  • 1 červenou papriku (nakrájenou na proužky)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
kapr-s-bylinkami-a-zeleninou

Jak na to:

Troubu zahřejte na 180 °C.

Kousky kapra lehce osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.

Do každého kousku kapra vložte čerstvé bylinky (např. větvičku tymiánu, rozmarýnu nebo snítku kopru) a kousek citronu.

Na plech vyložený pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu – cibuli, mrkev, cuketu a papriku. Zeleninu zakápněte olivovým olejem a promíchejte s česnekem, solí a pepřem.

Na zeleninu položte kapra. Plech vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut, nebo dokud kapr nezměkne a zelenina nezíská zlatavou barvu. Zkontrolujte, aby kapr nebyl přepečený, ale aby zůstal šťavnatý.

Podávejte s pečenou zeleninou a citronem. Na talíři můžete rybu ještě lehce posypat čerstvou petrželkou nebo koprem.

 

Dobrou chuť!

 

Autor: Bc. Renáta Lien Čepelková, DiS.

Kuchařka Vitální houby na talíři
Objevte sílu vitálních hub a obohaťte vaše pokrmy i zdravíKUCHAŘKA VITÁLNÍ HOUBY NA TALÍŘI K ZAKOUPENÍ ZDE


Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Zobrazit Recept

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
60 min

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví

Zobrazit Recept

Čočkový salát s červenou řepou a mrkví
60 min

Quinoový salát s dýní a mandlemi

Zobrazit Recept

Quinoový salát s dýní a mandlemi
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Boj s úzkostí: Techniky a tipy, jak zůstat klidný

Zobrazit Článek

Boj s úzkostí: Techniky a tipy, jak zůstat klidný
7 min

Získejte zpět ztracenou energii: Jak TCM pomáhá proti únavě

Zobrazit Článek

Získejte zpět ztracenou energii: Jak TCM pomáhá proti únavě
4 min