Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou

Co potřebujete

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Grilovaná kuřecí křidélka s parmezánem a domácí Aioli majonézou




Co potřebujete

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Dnes jsme si pro vás připravili recept na rychlou chuťovku, která určitě nadchne jak členy vaší rodiny, tak i vaše hosty. 

Křupavá kuřecí křidélka v kombinaci s jemnou, krémovou domácí Aioli majonézou z pečeného česneku zaručí, že vaše kulinářské umění bude na každé oslavě nebo grilování středem pozornosti. Tak neváhejte a určitě náš recept vyzkoušejte.

Co budeme potřebovat:

Na kuřecí křidélka:

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu

Na domácí Aioli majonézu:

  • 1 celá hlavička česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
kureci-kridelka-s-majonezou

Jak na to:

Ve větší míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte, aby byla křidélka rovnoměrně pokrytá marinádou. Nechte odležet alespoň 30 minut.

Mezitím si připravte Aioli majonézu z pečeného česneku.

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek překrojte na polovinu, pokapejte ho olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte asi 30 minut, dokud není měkký.

Po vychladnutí vytlačte pečený česnek do mísy. Přidejte žloutek a hořčici a postupně zašlehejte olej, až vznikne hustá emulze. Nakonec přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.

Teplotu v troubě snižte na 190 °C a dejte funkci gril. Kuřecí křidélka rozmístěte na grilovací rošt nebo mřížku a grilujte zhruba 20–25 minut, přičemž je během grilování několikrát otočte, aby byla dobře propečená. Na posledních pár minut posypte křidélka strouhaným parmezánem a nechte jej rozpustit.

Kuřecí křidélka podávejte s domácí Aioli majonézou. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.

Jako přílohu můžete zvolit zeleninové hranolky nebo grilovanou zeleninu.

Dobrou chuť!

 

Autor: Moudrá želva

Koupit diář Cesta želvy 2025
Naplánujte si svůj rok 2025 s diářem Cesty želvy. K zakoupení zde

Recept pro Vás připravili



Hodnocení receptu

Diskuze

0 KOMENTÁŘŮ
Žena sedící na barové stoličce hledí do telefonu. Ilustrace
Do diskuze zatím nikdo nepřispěl. Buďte první kdo napíše komentář.
Vstoupit do komunity

Na podobné téma

Quinoový salát s dýní a mandlemi

Zobrazit Recept

Quinoový salát s dýní a mandlemi
60 min

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou

Zobrazit Recept

Špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou
60 min

Domácí zeleninové chipsy

Zobrazit Recept

Domácí zeleninové chipsy
60 min

Mohlo by vás zajímat

Jak užívat čínské bylinné směsi

Zobrazit Článek

Jak užívat čínské bylinné směsi

Vánoční pochoutky bez výčitek: Tradiční recepty, které musíte zkusit

Vánoční pochoutky bez výčitek: Tradiční recepty, které musíte zkusit
10 min

Za hranicemi konvulzí: Poznejte terapeutickou sílu TCM - 2. díl

Zobrazit Článek

Za hranicemi konvulzí: Poznejte terapeutickou sílu TCM - 2. díl
10 min