Kari z červené čočky s dýní
Začínáte svůj den zdravou a vyváženou snídaní? Pokud ne, pak je tento recept přesně pro vás! Tato ovesná kaše je nejen výživná, ale také plná chutí, které si zamilujete.
Kombinace sladkých malin, křupavých mandlí, aromatické skořice a krémového mandlového másla vytváří perfektní snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne.
V hrnci smíchejte ovesné vločky, mandlové mléko a špetku soli. Přiveďte k varu a snižte vařič na střední teplotu. Vařte za stálého míchání asi 5–7 minut, dokud kaše nezhoustne.
Přidejte skořici a mandlové máslo a dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Pokud používáte mražené maliny, můžete je přidat přímo do kaše a mírně prohřát. Pokud používáte čerstvé maliny, přidejte je až na hotovou kaši.
Uvařenou kaši přendejte do misky a přidejte plátky mandlí, strouhaný kokos a maliny.
Pokud chcete, můžete kaši dosladit medem nebo javorovým sirupem.
Místo malin můžete použít jiné ovoce podle sezóny, například borůvky, jahody nebo banány.
Pro zvýšení obsahu bílkovin můžete do kaše přidat lžíci proteinového prášku (vanilkového nebo přírodního).
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva