Quinoový salát s dýní a mandlemi
Dnes jsme si pro vás připravili rychlý recept na špagety s masovými kuličkami a rajčatovou omáčkou, který vás přenese přímo do srdce Itálie! Šťavnaté hovězí kuličky se skvěle snoubí s bohatou rajčatovou omáčkou provoněnou čerstvou bazalkou.
Každé sousto je plné lahodné chuti, která potěší všechny smysly. Tento pokrm je ideální na rodinnou večeři, která zahřeje tělo i duši. S jednoduchými surovinami a snadnou přípravou vykouzlíte italskou klasiku, kterou si budete chtít dopřávat znovu a znovu.
Tak se pojďme pustit do vaření!
Ingredience na kuličky:
Ingredience na omáčku:
Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, vejce, strouhanku, česnek, sůl, pepř, oregano a parmezán (pokud ho používáte). Směs dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a kuličky smažte, dokud nezezlátnou a nezískají křupavou kůrku (zhruba 5–7 minut). Vyjměte je a odložte stranou.
Na stejnou pánev přidejte trochu olivového oleje, najemno nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání nechte zezlátnout. Přidejte drcená rajčata, cukr, sůl a pepř. Přiveďte omáčku k varu a poté ji nechte na mírném ohni probublávat asi 15–20 minut, aby se chutě propojily. Nakonec vmíchejte natrhané listy bazalky.
Mezitím uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Slijte je a odložte stranou.
Do hotové rajčatové omáčky vložte osmažené kuličky a nechte ještě 5 minut vařit, aby se propojily chutě.
Na talíř dejte špagety, navrch položte masové kuličky s omáčkou a posypte čerstvou bazalkou a strouhaným parmezánem dle chuti.
Pokud chcete omáčku ještě více zjemnit, přidejte na závěr trochu smetany.
Dobrou chuť!
Autor: Moudrá želva